torsdag 9. mai 2013

Program Botanisk hage våren 2013

Oppmøte ved Amfiet i Botanisk hage

Tirsdag 21. mai kl. 18:00 – 19:00        'Rødsildre - Nordområdenes vårblomst'.
Rødsildre (Saxifraga oppositifolia) vokser fra den nordligste øya nord for Grønland, rundt hele polarområdet og sørover til fjell i tempererte strøk, f. eks. Alpene og Rocky Mountains. Hos oss er den tidligvår-plante nr. 1 på strandberg langs kysten. Hvilke tilpasninger er det som gjør at den blomstrer så tidlig? Arten varierer også. Vi skal presentere rødsildre-samlinga vår under oppbygging, den nyeste litteraturen om evolusjon i gruppen, pluss naboarter. En plante hos oss kommer fra fjellene i Myanmar! Vi vil også vise artsfrendene i rødsildre-seksjonen, den største vår-attraksjonen i Tromsø arktisk-alpine botaniske hage. Det blir også en omvisning der andre tidligvår-arter i Hagen blir presentert.

Arrangementet er verdens nordligste i ‘Fascination of Plants Day’, der 52 land p.t. er påmeldt. Dagen er utsatt litt i Tromsø i forhold til den inter-nasjonale datoen 18. mai. For mer informasjon, se www.plantday12.eu.

Lørdag 8. juni kl. 12:00 – 15:00         Vårmarked i Hagen!

Plantesalg, åpen kafé, utlodning, omvisninger!

Markedsdagen faller sammen med besøk og omvisninger for deltakerne på Norsk Turistforenings årsmøte i Tromsø.

Tirsdag 25. juni kl. 19:00 – 20:30         Rhododendron!
Plante-entusiast Dagfinn Brønnlund Nilsen demonstrerer det forbausende store utvalget av rhododendron som klarer seg i Tromsø. Vi går også opp på Universitetsområdet og ser hvordan plantene på den nye Rhododendron-haugen har klart sin første vinter i Tromsø. 
 

Ingen kommentarer: